e-okul

30 Ağustos 2013 Cuma

Onur Air Uçmayı Sevdiriyor

Geçenlerde bir uçağa bindim, o biçim. Adını da Onur Air koymuşlar çok enteresan. Lufthansa kadar kusursuz olmasa da gayet iyi hizmetleri bulunmuyor değil hani. Ancak uçağa gitmeden önce taksi çağırayım dedim. On dakika geçti yok, yirmi dakika geçti yok, yarım saat derken bir saat geçti taksi gelmedi. Ben de Terracity'nin önünden otobüse bineyim dedim. KL08 adı verilen kırmızı otobüsleri beklemeye koyuldum. Yaklaşık 15 dakika süren beklemenin ardından devasa otobüs geldi ve durakta durdu. İnanır mısınız insanlarda onur denen şey kalmamış. Otobüs tıklım tıklım adım atacak yer yok. Şoför kapıyı açtığında insanlar balık istifi gibi otobüsten aşağı düşer olmuşlar. Bu durum sinirlerimi bir hayli bozdu. Ben de böyle bir şey yapacağıma giderim kendi arabamla dedim. Peugeot 206 model arabamı aldım, koyuldum havalimanına doğru yola. Derken çok geçmeden akaryakıtımın bittiği gerçeğiyle yüzleştim. Üstelik en yakın akaryakıt istasyonu 5 km uzaklıktaydı. Hemen yoldan geçen apaçi tayfasına gözüm ilişti. "Birader bir el atın da itelim şunu" dedim. Sağ olsunlar onurlu bir davranış benimseyerek itmeyi kabul ettiler. Ben de baktım bu kekolar itiyor bindim şoför koltuğuna kapattım kapıları bedavaya istasyona kadar gittik. Oraya ulaştığımda arkadaşlara size gerek kalmadı gidebilirsiniz diye ukalaca bir söylemde bulundum. İçlerinden bir tanesi sağ ol abi dedi, diğeri ise onun kafasına vurarak aslında benim onlara sağ ol demem gerektiğini söyledi. Utana sıkıla oradan uzaklaştılar. Benzin istasyonuna ulaşmıştık. Fakat eksik olan bir şey vardı. O da cüzdanım. Cüzdanım ofiste kalmıştı. Uçak kalkmadan bana ulaştırabilecek tek kişi Onur idi. Onur, benim en yakın arkadaşım. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Öte yandan az önce yaptığım çağrıları yanıtsız bırakmış, telefonlarıma çıkmaz olmuştu. Attığım bir kısa mesajla beni araması bir oldu. Onur sen ne yaptığını sanıyorsun benim burada sana ihtiyacım var sen telefonlarıma çıkmıyorsun böyle mi arkadaşsın sen kötü günde yanımda olmuyorsun? Şeklinde söylemlerde bulundum. Kendisi tıpkı adı gibi onurlu bir davranışta bulunarak beni aradı. Hemen kendi otomobiliyle geldi ve beni uçuşa yetiştirdi. Kapıda Onur Air personeli karşıladı. Ben de iki onurun arasında dilek tutmuş oldum. Sonuç itibariyle bu yazıdan çıkaracağımız sonuç ismi Onur olanlara her zaman güvenebilirsiniz. Kah insan olmuş, kah hava yolu şirketi.

Read more...

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Türk Hava Yolları, Lufthansa ve Emirates Kapışması

Bilindiği gibi ülkemiz her alanda gelişmekte, ve kalkınmakta olan bir ülke. Hal böyle olunca hava yolu şirketleri de uçmak istiyor. Bir tek onlar mı uçmak istiyor, elbette hayır. Peki kim uçmak istiyor? Örneğin kuşlar. Onlara baktığımızda onların da uçmaktan hoşlandığını biliriz. Ancak insanlar da uçmak ister. Dünya'da ilk uçan insan ve aynı zamanda ilk roketi kullanan insan Lagari Hasan Çelebi'dir. Lagari Hasan Çelebi, çok zeki ve başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmişti. Lufthansa ile alakası olmasa da Lufthansa'nın bugün dünyanın en iyi uçak şirketlerinden biri olmasında etkisi yadsınamaz. Yeri gelmişken dile getirmekte fayda var, lagari kelimesinin manası çelimsiz anlamına gelmektedir. Bu da mantıkla çelişmez, çünkü Lagari Hasan Çelebi'nin roketle uçabilmesi için çelimsiz ve hafif olması gerekmektedir. Bir diğer uçan insan Hezarfen Ahmet Çelebi'ye değinmiyoruz çünkü onu bilmeyeniniz yoktur büyük ihtimalle, bilmeyen varsa da araştırıp bulabilir.
Türkiye ülkesine dönecek olursak, Lufthansa ve Türk Hava Yolları bu ülkede en çok faaliyet gösteren hava yollarından.  Öte yandan dünyaya bakacak olursak başka rakipleri de bulunmakta. Örnekse, Emirates. Arsenal Futbol Kulübü'nün resmi sponsoru olan Emirates dünyada saygın bir hava yolu şirketidir. Aynı zamanda devletin Galatasaray'a ücretsiz yaptığı Türk Telekom Arena gibi Emirates de Arsenal'e ücretsiz olarak Emirates Stadium'u hediye etmiştir. Elbette Türk Hava Yolları da boş durmamış, bu sırada Manchester United, FC Barcelona gibi dünya devi futbol kulüplerine maddi kaynak akıtmıştır.
Lufthansa ise daha onurlu bir duruş sergileyerek Alman Milli Futbol Takımı dışında bir takıma sponsor olmayarak ne kadar nasyonel bir hava yolu şirketi olduğunu beyan etmese de etmiş gibi olmuştur.
Sonuç itibariyle Air France da bu yarışta varsa da bize göre dünyanın en iyi havayolu şirketi Lufthansa'dır. Milli duygularla THY'nın en iyisi olduğunu iddia edersek taraf tutmuş olacağımızdan biz en iyisi Lufthansa'yı birinci seçelim istedik. İyi uçuşlar sevgili özgürler...

Read more...

25 Ağustos 2013 Pazar

İstikbal Aspendos Yatak Odası Takımı

Çocuklara layık güzel bir uyku çekmek için istikbal aspendos yatak odası takımı tam size göre. Uyandığınız an görkemli bir tatlılık sizi bekliyor olacak.

İstikbal Aspendos Yatak Odası Takımı


Aspendos yatak odası takımı tuvalet masası, komodin, tuvalet aynası, şifonyer, puf ve sürgü kapılı gardıroptan oluşan muhteşem bir harmanlamaya sahiptir.
Aspendos başlık: 150, 160 ve 180lik olarak üç çeşit üretilmektedir. Başucu panosu krem rengi, profiller için de ceviz rengi ihtiva etmektedir. Ünite görseli olarak desteklemek maksadıyla deri efekti klapa kullanılmıştır.
Aspendos komodin: İki adet çekmeceye sahip olan komodinin gövdesi ceviz, çekmecelerse bej ve ceviz kullanılmıştır.
Aspendos tuvalet masası: Tuvalet masasıyla takım olarak düşünülmüştür. Raf ve pano aspendos ceviz, raf araları deri efektli klapa ile approve edilmiştir.
Aspendos gardırop: Beş adet kaliteli kapağa saiptir. Gövdesi ceviz, kapaklar ise ceviz bej karışımı dizayna sahiptr. Ortak kapakta klasik şekilde ayna varken diğer kapaklarda ayna bulunmamaktadır. İç diaynına değinecek olursak, sağ kapak kısmında kazaklarınızı koymak için üç tane kısa raf, bir tane uzun raf, bir tane askılık alanı göze çarpmaktadır. Sol kapağın iç tarafındaysa iki tane uzun raf bir tane de askılık bulunmaktadır.
Aspendos sürgü kapaklı gardırop: Kayar kapaklı bir mekanizma sistemi geliştirilmiştir. Gövde kısmı aspendos ceviz, kapaklar ise diğer uzuvlarda oldugu gibi ceviz ve bej harmanlaması ile provize edilmiştir. Kapakta ayna, deri efekti ve fitil ile geliştirme sağlanmıştır. Sol kapak içinde iki tane uzun raf, bir tane de askılık alanı bulunmaktadır.

Read more...

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Oturma Odası İçin Mobilya Seçimi

İster yalnız yaşayın, isterseniz ailenizle. Ne olursa olsun oturma odası çok önemli bir alandır. Ailenizle birlikte vakit geçirdiğiniz bir oda olması ve günlük hayatın çoğunun burada geçirilmesi sebebiyle buradaki mobilyalar en çabuk yıpranan mobilyalar olacaktır. Günlük hayatın aşınma ve yıpranmalarına karşı koyacak, hoş bir görünüme sahip mobilya seçimi oturma odanız için hayat kurtarıcı olabilir.
Ölçüm yapın. Odanızın uzunluk ve genişliğini ölçmek için bir mezura veya metre kullanın. Ayrıca odadaki herhangi bir koltukla diğer gömme mobilyaların ölçüleriyle karşılaştırabilmelisiniz.
Bir kat planı oluşturun. Çizim yapmak için mimarların kullandığı kağıtlardan kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarda çizip özel yazıcılarla çıktı da alabilirsiniz. Mobilyalarınızın sığabileceği şekilde birkaç farklı çizim düşünebilirsiniz. Unutmayın, mobilyalarınız arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı. Sıkılmak istemezsiniz.


Kapılarınızı ölçün. Bir takım aksilikler yaşamamak için kapılarınızın en dar mesafelerinin genişliklerini ölçün. Onbinlerce lira verip aldığınız mobilyaların eve girememesi çok üzücü olabilir.
Odayı nasıl kullanacağınız hakkında düşünün. Salonda günlük bir aile mi yaşayacak? Çocuklarınız küçük mü? Bu gibi durumlarda özellikle sağlam ve leke tutmaz mobilyalar kullanmanız tavsiye edilecektir. Eğer salonunuz ara sıra konuk ağırlanacak, pek de kullanılmayacak bir salon olacaksa narin ve kırılgan parçalar seçmenizde bir sakınca bulunmuyor.
Odanın doğal mimarisini gözardı etmeyin. Bazı odalar içine koyulacak mobilya türünü belirlemek için oldukça zorlayıcıdır. Örneğin, odada rustik bir şömine varsa dekor olarak sade mobilyalar daha iyi bir çözüm olabilir. Modern bir mobilya ancak şehir manzaralı bir dairenin oturma odası için tercih edilebilir bir seçenek olabilir.
Duvar boyalarınızın renkleri, döşeme ve mobilya seçiminizde bir uyum olduğuna emin olmalısınız. Örneğin, nötr beyaz duvarlarla açık kahverengi bir mobilya tercih edebilirsiniz. Ya da daha geleneksel ve oryantal bir hava vermek mümkün olabilir.
Aksesuarlarınız alandan taşmasına izin vermeyin. İlginç cam veya porselen parçalarınızı sergilemek isteyebilirsiniz. Fakat bu konuda fazla da ısrarcı olmamalısınız. Çok fazla yapacağınız süslemeler ortama boğucu bir hava katacaktır.
Örnekleri alarak hatalardan kaçının. Bazı parçaların ve renklerin birbirlerine ne kadar iyi uyduğunu belirlemek için kumaş örneklerini ve boya kartları isteyin. Bu ek zaman ve paraya mal olabilir ama bu çaba buna değer. Emin olun körü körüne kötü-uyumlu mobilya satın almak istemeyeceksiniz.
Bu yazı www.istikbalmobilya.gen.tr'den alınmıştır. 

Read more...

18 Ağustos 2013 Pazar

Kelime Oyunu

Yıllardır aynı çarkı çevirmekten sıkıldıysanız, kutunun içinden ne çıkacağı sizi hiç ilgilendirmiyorsa, ekrana bakmak değil, yarışmak istiyorsanız bu yarışma tam size göre...
Türk Dil Kurumu dahil, birçok kurum tarafından ödüllendirilen İhsan Varol’un sunduğu yarışma programı Kelime Oyunu Bloomberg HT ekranlarında her gün izleyiciyle buluşuyor.

Read more...

Copyright 2009 e-okul. Hakkı varsa saklıdır.

Üste GİT