e-okul

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Oturma Odası İçin Mobilya Seçimi

İster yalnız yaşayın, isterseniz ailenizle. Ne olursa olsun oturma odası çok önemli bir alandır. Ailenizle birlikte vakit geçirdiğiniz bir oda olması ve günlük hayatın çoğunun burada geçirilmesi sebebiyle buradaki mobilyalar en çabuk yıpranan mobilyalar olacaktır. Günlük hayatın aşınma ve yıpranmalarına karşı koyacak, hoş bir görünüme sahip mobilya seçimi oturma odanız için hayat kurtarıcı olabilir.
Ölçüm yapın. Odanızın uzunluk ve genişliğini ölçmek için bir mezura veya metre kullanın. Ayrıca odadaki herhangi bir koltukla diğer gömme mobilyaların ölçüleriyle karşılaştırabilmelisiniz.
Bir kat planı oluşturun. Çizim yapmak için mimarların kullandığı kağıtlardan kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarda çizip özel yazıcılarla çıktı da alabilirsiniz. Mobilyalarınızın sığabileceği şekilde birkaç farklı çizim düşünebilirsiniz. Unutmayın, mobilyalarınız arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı. Sıkılmak istemezsiniz.


Kapılarınızı ölçün. Bir takım aksilikler yaşamamak için kapılarınızın en dar mesafelerinin genişliklerini ölçün. Onbinlerce lira verip aldığınız mobilyaların eve girememesi çok üzücü olabilir.
Odayı nasıl kullanacağınız hakkında düşünün. Salonda günlük bir aile mi yaşayacak? Çocuklarınız küçük mü? Bu gibi durumlarda özellikle sağlam ve leke tutmaz mobilyalar kullanmanız tavsiye edilecektir. Eğer salonunuz ara sıra konuk ağırlanacak, pek de kullanılmayacak bir salon olacaksa narin ve kırılgan parçalar seçmenizde bir sakınca bulunmuyor.
Odanın doğal mimarisini gözardı etmeyin. Bazı odalar içine koyulacak mobilya türünü belirlemek için oldukça zorlayıcıdır. Örneğin, odada rustik bir şömine varsa dekor olarak sade mobilyalar daha iyi bir çözüm olabilir. Modern bir mobilya ancak şehir manzaralı bir dairenin oturma odası için tercih edilebilir bir seçenek olabilir.
Duvar boyalarınızın renkleri, döşeme ve mobilya seçiminizde bir uyum olduğuna emin olmalısınız. Örneğin, nötr beyaz duvarlarla açık kahverengi bir mobilya tercih edebilirsiniz. Ya da daha geleneksel ve oryantal bir hava vermek mümkün olabilir.
Aksesuarlarınız alandan taşmasına izin vermeyin. İlginç cam veya porselen parçalarınızı sergilemek isteyebilirsiniz. Fakat bu konuda fazla da ısrarcı olmamalısınız. Çok fazla yapacağınız süslemeler ortama boğucu bir hava katacaktır.
Örnekleri alarak hatalardan kaçının. Bazı parçaların ve renklerin birbirlerine ne kadar iyi uyduğunu belirlemek için kumaş örneklerini ve boya kartları isteyin. Bu ek zaman ve paraya mal olabilir ama bu çaba buna değer. Emin olun körü körüne kötü-uyumlu mobilya satın almak istemeyeceksiniz.
Bu yazı www.istikbalmobilya.gen.tr'den alınmıştır. 

0 yorum:

Copyright 2009 e-okul. Hakkı varsa saklıdır.

Üste GİT