e-okul

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Türk Hava Yolları, Lufthansa ve Emirates Kapışması

Bilindiği gibi ülkemiz her alanda gelişmekte, ve kalkınmakta olan bir ülke. Hal böyle olunca hava yolu şirketleri de uçmak istiyor. Bir tek onlar mı uçmak istiyor, elbette hayır. Peki kim uçmak istiyor? Örneğin kuşlar. Onlara baktığımızda onların da uçmaktan hoşlandığını biliriz. Ancak insanlar da uçmak ister. Dünya'da ilk uçan insan ve aynı zamanda ilk roketi kullanan insan Lagari Hasan Çelebi'dir. Lagari Hasan Çelebi, çok zeki ve başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmişti. Lufthansa ile alakası olmasa da Lufthansa'nın bugün dünyanın en iyi uçak şirketlerinden biri olmasında etkisi yadsınamaz. Yeri gelmişken dile getirmekte fayda var, lagari kelimesinin manası çelimsiz anlamına gelmektedir. Bu da mantıkla çelişmez, çünkü Lagari Hasan Çelebi'nin roketle uçabilmesi için çelimsiz ve hafif olması gerekmektedir. Bir diğer uçan insan Hezarfen Ahmet Çelebi'ye değinmiyoruz çünkü onu bilmeyeniniz yoktur büyük ihtimalle, bilmeyen varsa da araştırıp bulabilir.
Türkiye ülkesine dönecek olursak, Lufthansa ve Türk Hava Yolları bu ülkede en çok faaliyet gösteren hava yollarından.  Öte yandan dünyaya bakacak olursak başka rakipleri de bulunmakta. Örnekse, Emirates. Arsenal Futbol Kulübü'nün resmi sponsoru olan Emirates dünyada saygın bir hava yolu şirketidir. Aynı zamanda devletin Galatasaray'a ücretsiz yaptığı Türk Telekom Arena gibi Emirates de Arsenal'e ücretsiz olarak Emirates Stadium'u hediye etmiştir. Elbette Türk Hava Yolları da boş durmamış, bu sırada Manchester United, FC Barcelona gibi dünya devi futbol kulüplerine maddi kaynak akıtmıştır.
Lufthansa ise daha onurlu bir duruş sergileyerek Alman Milli Futbol Takımı dışında bir takıma sponsor olmayarak ne kadar nasyonel bir hava yolu şirketi olduğunu beyan etmese de etmiş gibi olmuştur.
Sonuç itibariyle Air France da bu yarışta varsa da bize göre dünyanın en iyi havayolu şirketi Lufthansa'dır. Milli duygularla THY'nın en iyisi olduğunu iddia edersek taraf tutmuş olacağımızdan biz en iyisi Lufthansa'yı birinci seçelim istedik. İyi uçuşlar sevgili özgürler...

0 yorum:

Copyright 2009 e-okul. Hakkı varsa saklıdır.

Üste GİT